Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Opschoonactie zeereep / fietspad Katwijk – Noordwijk

Jutters Noordwijk viert 1-jarig jubileum

Op vrijdag 1 maart viert Jutters Noordwijk hun eenjarig bestaan. Net als vorig jaar tijdens de aftrap wordt er contact gelegd met Jutters Katwijk. De twee jutploegen jutten op deze dag weer naar elkaar toe. De bedoeling is om dit jaar de duinenrij tussen het strand en het fietspad vrij te maken van al het vuil wat zich daar heeft opgehoopt.

De jutters initiatieven zijn opgericht om het strand van beide kustplaatsen te verlossen van afval en om op een positieve manier aandacht te vragen voor het wereldwijde probleem van met name het plastic afval in ons milieu.

We gebruiken juttassen van Gronstofjutters.nl, maar ook ringen met vuilniszakken om het vuil in te verzamelen. Handschoenen e.d. worden verstrekt als u zich inschrijft, zodat wij de hoeveelheid benodigd materiaal goed kunnen inschatten. Wie zonder aanmelding mee wil doen doet er verstandig aan om zelf handschoenen mee te nemen.

De start is om 9.00 uur en rond 11.00 uur verwachten wij elkaar in het midden te treffen. Jutters Noordwijk start bij de strandafgang van Bubbels Beach aan het einde van de Koningin Astridboulevard in Noordwijk. Jutters Katwijk start bij de Uitwatering aan de Buitensluis aan de kant van Willy Noord in Katwijk.

U bent van harte welkom om op deze dag mee te jutten.

U kunt uzelf opgeven bij: juttersnoordwijk@gmail.com of jutterskatwijk@gmail.com

Uiteraard kunt u altijd bij een van de twee jutploegen vrijblijvend mee jutten. In Noordwijk wordt er wekelijks op vrijdagmorgen van 9 tot 10 uur gejut. De jutlocatie verschilt per week en zal steeds in loop van de week bekend worden gemaakt via https://www.facebook.com/juttersnoordwijk en via de Whatsapp als je je daarvoor opgeeft.

In Katwijk wordt er wekelijks op maandag- en vrijdagmorgen om 09:00 uur gejut. Ook hier wisselt de locatie en komen de aankondigingen op https://www.facebook.com/jutterskatwijk en een WhatsApp groep.

Wekelijks meedoen mag, maar af en toe natuurlijk ook! Je bent even lekker buiten actief en doet nog wat nuttigs ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met