Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

20 en 23 maart schoonmaakactie rondom parkeergebied Albert Heijn Zeilmakerstraat

Een paar weken geleden stuurde een van de jutters, Yvon van Egmond, een mailtje naar de Albert Heijn in de Zeilmakerstraat (’t Heen) over de grote hoeveelheid zwerfaval op het parkeerterrein tegenover de winkels van de Zeilmakerstraat. Ze schreef dat ze het leuk zou vinden om samen met hen een schoonmaakactie op touw te zetten. De volgende dag kreeg ze al een enthousiaste mail terug en een paar dagen later zaten ze om de tafel.

De manager vertelde dat de berm waar zoveel afval ligt, eigendom is van de provincie, maar ondersteunt het idee volledig. Albert Heijn is zelfs zo enthousiast over dit initiatief dat er nu twee acties komen: een op woensdag 20 maart 2019 van 14.00 – 16.00 uur, zodat ouders en kinderen kunnen komen helpen én een op zaterdag 23 maart van 11.00 – 13.00 uur tijdens de nationale opschoondag.

De gemeente reageerde ook direct positief en stelt materiaal beschikbaar om schoon te maken en het vuil op te halen.

Yvon stuurde de mail, omdat ze zelf sinds een jaar strandjut: “Op weg naar het strand rijd ik altijd langs de Albert Heijn en zie hoe erg het groen bezaaid ligt met plastic, papier en ander afval. Bezoekers klagen regelmatig dat het zo’n troep is, en dat is ook zo. Ik dacht: ik klaag niet alleen, maar doe daar wat aan en vraag aan de Albert Heijn of zij mee wil denken. En dat doet AH.

Belangstellenden en enthousiastelingen kunnen meehelpen het vuil uit de berm weg te halen en hopelijk zorgt deze actie ook voor meer bewustwording: met elkaar kunnen we een klein, of groot verschil maken.

Kom je ook een plasticje meeprikken op woensdagmiddag 20 maart of zaterdag 23 maart?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met