Aanmelden

Hoe begin ik / meld ik mij aan?

Aanmelden kan door onderstaand contactformulier in te vullen, of door vanuit uw eigen mailbox een e-mail te sturen naar info@straatjutterskatwijk.nl.

Vermeld in het veld “Uw bericht” a.u.b. het volgende *):

  1. Wilt u alleen met uw voornaam op de kaart genoemd worden, of met een alias/schuilnaam;
  2. In welke straat wilt u uw “bezem” op de kaart geplaatst hebben. Dit hoeft niet uw woonadres te zijn, maar wel graag een centrale plek waar u zwerfafval ruimt;
  3. Met welke frequentie ruimt u zwerfafval. Bijv. 1 of meerdere keren per week of per 2 weken/ maand. Of  bijv. iedere dag een kwartier in eigen straat. Misschien vist u ook wel eens zwerfafval uit een sloot.

Benodigdheden zoals afvalzakken, een ring om die eraan te bevestigen, handschoenen en een grijper zijn gratis verkrijgbaar bij:

Team Wijkbeheer Katwijk

Bezoekadres: Heerenweg 13, 2222 AM Katwijk

Indien u de benodigdheden liever in Rijnsburg ophaalt dan kan dat ook. Geef dit dan ook aan in het bericht. Ik maak dan een afspraak met u via de mail.

*) NB. In het kader van de wet op de privacy, worden de door u opgegeven naam en e-mailadres niet zichtbaar gemaakt op deze website en ook niet aan derden verspreid.

Neem contact met ons op!

Vraag en antwoord

Hebben jullie tips voor de beginnende prikker?

Gebruik altijd handschoenen. Prik bij voorkeur samen met anderen; dat is effectiever en gezelliger. Prik vooral in de buurt van supermarkten of langs drukke fietsroutes, daar ligt helaas zat.

Ik gooi nooit iets op straat. Waarom zou ik dan vuil gaan prikken?

Fijn dat u dat nooit doet. Houen zo. Toch kunt u daarmee niet voorkomen dat microplastics via de berm, het oppervlaktewater, en via bij voorbeeld vissen in uw voedsel en dus ook in uw lichaam belanden. De verse aanvoer moet simpelweg stoppen. En daar kunt u bij helpen.

Is het niet veel beter om bij de verpakkingsindustrie aan te dringen op statiegeld op kleine flesjes en blikjes?

Natuurlijk is het voorkómen van afval beter dan eindeloos prikken. Uitbreiding van statiegeld zou een grote stap voorwaarts zijn. Zolang de verpakkingsindustrie niet meewerkt, zetten we in op allebei. Hopelijk wordt deze site op een dag overbodig!

Ik wil wil, maar zie er toch een beetje tegen op om voor het eerst te gaan lopen met zo'n prikker en vuilniszak. Misschien denken mensen wel dat ik een taakstraf heb.

Gewoon beginnen, dat gaat heel snel over! Het geeft voldoening om een straatje schoon te prikken. Vaak krijgt u waardering van buurtgenoten en in het beste geval gaan ze meedoen.